Aanpak Duurzaam GWW  Basistraining

De ambitie van de rijksoverheid is om 100% duurzaam in te kopen. In de Green Deal voor GWW (Spoor-, Grond-, Water- en Wegenbouwsector) wordt deze ambitie ondersteund door partijen in de GWW.
Opdrachtgevers, opdrachtnemers en kennisinstituten hebben samen de Aanpak Duurzaam GWW ontwikkeld: hiermee is het mogelijk een betere aansluiting te krijgen op functioneel aanbesteden en meer ambitie te brengen in duurzaamheid.

Met de cursus Aanpak Duurzaam GWW leert u op een praktische en gestructureerde manier duurzaamheid in projecten in de GWW sector concreet te maken. Met behulp van een stappenplan en diverse instrumenten leert u duurzaamheidskansen en -ambities in kaart te brengen.

 

Bekijk hier alle data

 

Doel

 

 Kandidaten leren de Aanpak Duurzaam GWW toepassen en ze leren wat er van hen verwacht wordt. Centraal in de Aanpak Duurzaam GWW staan procesgang, toepassing van de instrumenten en niet in de laatste plaats de samenwerking tussen opdrachtgevers, opdrachtnemers en stakeholders.

 

Voor wie?

 

Deze basistraining is bestemd voor medewerkers van marktpartijen en overheidsorganisaties die in verschillende rollen werkzaam zijn in de GWW-sector en die de Aanpak Duurzaam GWW moeten kunnen toepassen in de praktijk, zoals bijvoorbeeld inkopers, bestuurders, aanbestedende diensten, projectleiders, directies, adviseurs, ontwerpers, aannemers, gebiedsbeheerders, nutsbedrijven, waterschappen, provincies, ingenieursbureaus, gemeentes, etc.

  

Inhoud

 

Met de cursus Aanpak Duurzaam GWW leert u op een praktische manier duurzaamheid in projecten in de GWW sector concreet te maken.
Met behulp van een stappenplan en diverse instrumenten leert u duurzaamheidskansen en -ambities in kaart te brengen.

Het cursuspakket bestaat uit:
1. Online training Aanpak Duurzaam GWW
2. Workshop Aanpak Duurzaam GWW
 
1. ONLINE TRAINING
De online training bestaat uit:
 
Vier interactieve cursusmodules:
1. Achtergrond
2. Proces en methodiek
3. Instrumenten
4. Case (Integratie procesinstrumenten)

Online Theorie-examen
Nadat u geslaagd bent voor uw online theorie-examen krijgt u de volgende dag in uw profiel toegang tot het Bewijs van deelname.  Dit bewijs is geen certificaat. Het Bewijs van deelname is uw toegangsbewijs voor de workshop. U dient dit bewijs van deelname te printen, mee te nemen naar de workshop en aan de trainer te overhandigen.

 
2. WORKSHOP
De cursus Aanpak Duurzaam GWW rondt u af met de workshop.
Hierin leert u in een praktijksimulatie samen met de andere stakeholders in het project dat u on-line al bestudeerd heeft in twee dynamische rondes met het ambitieweb te werken.U leert de vaardigheden die die nodig zijn om in dit proces effectief te kunnen werken.
 

 

Werkwijze

U ontvangt na afloop van de e-learning een huiswerkopdracht ter voorbereiding op de workshop.

 

Opleidingsduur

ca. 7 uur online theorie + 1 dagdeel workshop

 

Groepsgrootte

15 personen

 

Soort afrondingsdocument 

Certificaat Aanpak Duurzaam GWW Basistraining.

 

Toelatingsvoorwaarden 

Voordat u aan de workshop kunt meedoen, dient u voor het online theorie-exame

Direct inschrijven

Meer dan 5 kandidaten?

Klik dan hier

 

        

 

 

 

 

Bekijk de brochure

Informatie aanvragen

Bekijk de demo

Bel mij terug